LEUKHOTEL.NL

Hotel Delft

Delft, de stad die al meer dan 750 jaar oud is, is een gezellige stad om te overnachten. De naam Delft is afgeleid van ‘delven’, wat betekent speuren of graven. De oudste gracht van Delft heet de Oude Delft, waar de stad zich omheen heeft uitgebreid. Er zijn in latere jaren nog meer kanalen gegraven.

Delft is een van de mooiste steden van Nederland, beroemd om het blauw- witte porselein en aardewerk.  Het is één van de historische centra van Nederland en de thuisbasis van de Nederlandse koninklijke familie, het Huis van Oranje. Het compacte centrum van de stad is klein genoeg om te voet te verkennen. De beroemde schilder Johannes Vermeer heeft geleefd in Delft. De rustigere straten en grachten, geven de sfeer weer van de oorspronkelijke stad, die Vermeer inspireerde tot het schilderen van zijn schilderijen.

Delft heeft  een paar musea die zeker een bezoek waard zijn, en de donderdag markt op het centrale plein is een geweldige plek om te genieten van de lokale cultuur.

Waar slapen in Delft?

Hiernaast vind je de door ons samengestelde top 10 leukste hotels. In Delft  heeft u keuze uit verschillende leuke hotels en plekken om te verblijven. Het is mogelijk om te overnachten in luxe hotels, maar ook in kleine bed-and-breakfast-voorzieningen, hostels en pensions. De meeste van deze accommodaties zijn gunstig gelegen, in en rond het historische centrum van de stad.

Luxe hotels

Als u op zoek bent naar een luxe accommodatie, dan heeft Delft een aantal 4 sterren hotels voor u om te vernachten. Het Best Western Museumhotel Delft, het Delft Hampshire Hotel en Hotel en de Ark zijn enkele van de populairste hotels waar u uit kunt kiezen.

Leuke drie sterren hotels

Als u niet zoveel geld wilt besteden aan uw accommodatie, maar toch nog wel een bepaald comfort wilt, zijn er in Delft goede middenklasse hotels te vinden waarvan er een aantal 3 sterren hotel  zijn. Ook voor een minder budget vind je al snel een leuk hotel Delft. Deze hotels kunnen goed aan uw wensen en behoeften voldoen. Het Hampshire Hotel Campanile, het Hotel Grand Canal Station, het Shanghai Hotel en Hotel Leeuwenbrug zijn een aantal zeer populaire opties voor een middenklasse accommodatie.

Budget accommodaties in Delft

Als u maar een beperkt budget heeft dan kunt u natuurlijk altijd kiezen voor een camping of een B & B. Maar, ook heeft Delft een aantal budgethotels waar u kunt overnachten. U heeft hierbij de keuze uit; Het Hotel Juliana, Het Bridges House Hotel, Hotel Johannes Vermeer, Hotel de Plataan, Hotel de Plataan.

Een romantisch verblijf

Bent u in een romantische bui en wilt u met uw geliefde verblijven in een romantisch hotel Delft, dan zijn de volgende hotels in Delft een goede keuze; hotel de Plataan, hotel de Koophandel, hotel Soul- Inn, hotel de Ark, hotel Johannes Vermeer, hotel de Bieslandse Heerlijkheid en hotel Buitengoed De Uylenburg.

Wij wensen u alvast veel plezier in de stad van het Delfts blauw, het Huis van Oranje en Johannes Vermeer. Een zeer charmante stad, die van alles te bieden heeft en waar u kunt overnachten in vele leuke hotels. Delft is een absolute ‘must-see’ tijdens een bezoek aan Zuid-Holland.

Boek vandaag nog een leuk hotel
1
B&B SOUL INN

B&B SOUL INN

Kamers waar je vrolijk van wordt, zomaar midden in Delft. Knallend hippiebehang, designmeubels, nepbomen naast je bed, overal waar…

Lees verder
2
HOTEL DE PLATAAN

HOTEL DE PLATAAN

Aan een mooi Delfts pleintje, met een enorme plataan voor de deur, zit dit sympathieke Hotel de Plataan. Beneden is een ruim huisk…

Lees verder
De leukste steden voor je volgende Stedentrip