LEUKHOTEL.NL

Hotel Haarlem

Spaarnestad, Schildersstad, Bloemenstad oftewel Haarlem. Zonder twijfel is Haarlem een bijzondere Noord-Hollandse stad en zeker het bezoeken waard. De stad verwelkomt de meeste buitenlandse toeristen op de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht na. Toch is de ergernis rondom massatoerisme alleen in Amsterdam te ervaren. Haarlem is prachtig, maar wordt niet onder de voet gelopen. De perfecte plek voor een weekendje weg! Lees hier alles over het vinden van een leuk hotel Haarlem.

Veelzijdige stad met een eeuwenoud verleden

Haarlem ligt aan de rivier de Spaarne. Tegenwoordig zorgt onder meer de rivier ervoor dat Haarlem er schilderachtig uitziet, maar in vroegere tijden was dit dé levensader van de stad. Door gebruik te maken van deze gunstige ligging kon Haarlem zich ontwikkelen en groeien van dorpje tot stad. Eeuwen later kwam Haarlem bekend te staan als schildersstad. De stad verwelkomde in die tijd veel immigranten uit de Zuidelijke Nederlanden, die hun huis en haard ontvlucht waren uit angst voor de Spanjaarden. Zij lieten heel hun hebben en houden achter en begonnen opnieuw in Haarlem, maar het waren bij lange na geen onkundige mensen die Haarlem overspoelden. De meester schilder Frans Hals en zijn familie streek er bijvoorbeeld neer. Veel van de mooie gebouwen die Haarlem vandaag de dag sieren stammen uit die tijd, de Gouden Eeuw.

Al deze historische gebouwen maken Haarlem sfeervol, charmant en romantisch. Het is er goed vertoeven. Mocht u nu genoeg hebben van de stad dan kunt u ook altijd een bezoekje brengen aan het strand. Goed of slecht weer, dat doet er niet toe, de Noordzee is altijd indrukwekkend.

Een leuk hotel Haarlem boeken

Er zijn veel verschillende accommodaties te vinden in Haarlem. Een hele mooie optie is om te verblijven in een appartement in een historisch en soms zelfs monumentaal gebouw in het centrum van Haarlem. Het is alsof u terug in de tijd gaat, maar zonder de ongemakken van die tijd. Het zijn namelijk prachtig verzorgde appartementen.

Ook zijn er een aantal bed & breakfasts te vinden, maar daar moet u van houden. Wilt u de goede balans tussen privacy en vriendelijke service, dan moet u gewoon in een hotel zijn. Het is altijd heerlijk om in een hotel te verblijven, dat is pas echt onbezorgd vakantie. Het ontbijt staat klaar en u hoeft het bed niet op te maken.

Op deze website helpen wij u op weg om een leuk hotel in Haarlem te vinden. Wij hebben een lijst van de leukste hotels samengesteld. In deze lijst vindt u niet alleen 4 sterrenhotels, want budgethotels met goede service kunnen ook perfect zijn. Het ligt eraan waar u naar opzoek bent. Als u nog niet precies weet wat u zoekt om uw weekendje weg compleet te maken laat de lijst dan een inspiratie zijn. Succes met uw zoektocht naar een leuk hotel in Haarlem.

Waar wilt u verblijven in Haarlem?

In het algemeen zijn er eigenlijk drie locaties waar u kunt verblijven. U kunt verblijven in het centrum van de stad. Dit is natuurlijk een uitstekende en mooie keuze, maar sta er wel bij stil dat een auto parkeren in de binnenstad duur is. Niet ieder hotel biedt namelijk parkeerplaatsen aan en op die manier kunnen de kosten oplopen. U kunt ook in de buurt van het centraal station verblijven. De ideale locatie als u met de trein komt, want u gooit gelijk de koffers af en duikt meteen de stad in. Tenslotte kunt u ook terecht buiten het centrum van Haarlem. Hier kunt u gratis parkeren terwijl u met het openbaar vervoer in een mum van tijd in de stad bent om van een drankje te genieten.

Wat voor soort hotel wilt u boeken?

Haarlem is sfeervol, stijlvol en charmant. Veel hotels sluiten daar op aan, maar daar betaalt u wel voor. Overigens zijn er niet echt luxe hotels te vinden uitgerust met bijvoorbeeld een binnenzwembad. Luxe hotels in Haarlem zijn uitzonderlijk mooi ingericht en een lust voor het oog. Hierdoor hebben luxe hotels in Haarlem veel weg van een romantisch hotel. Ze zullen iedereen bekoren. Als u kiest voor een budgethotel zonder luxueuze allure dan zorgt Haarlem zelf voor genoeg mooiigheid waar u uw hart aan kunt ophalen. Wilt u betalen voor wat extra comfort en pracht en praal of is Haarlem al genoeg voor u?

Tips

Wij kunnen u slechts op weg helpen met onze tips en informatie. Smaken verschillen en u zult zelf moeten ontdekken welk hotel aansluit bij uw wensen. Lees altijd een paar bezoekersbeoordelingen door, zodat het hotel niet alleen aansluit bij uw wensen maar ook voldoet aan uw verwachting. Niets is vervelender dan teleurgesteld worden op de eerste dag van de vakantie als u aankomt bij het hotel.

Met onze tips gaat het u vast lukken om een leuk hotel in Haarlem te vinden. Heel veel succes met het vinden van een leuk hotel en alvast een hele fijne vakantie!

Boek vandaag nog een leuk hotel
De leukste steden voor je volgende Stedentrip