LEUKHOTEL.NL

hotel new york

hotel_new_york.jpg

Een hotel in New York kiezen?

New York is een van de plaatsen in de wereld die je minstens een keer moet bezoeken in je leven. New York City heeft elk type accommodatie wat je maar kunt voorstellen. Van budget hotels tot vijf-sterren resorts. Met zo veel hotels in New York, 5 verschillende stadsdelen, honderden wijken en prijzen die zijn onder te verdelen in goedkoop tot ultra-luxe, kan het kiezen waar te overnachten in New York City best een hele klus zijn. Maar, daar hopen we wat mee te helpen.

Welke voorzieningen heb je nodig?

Voordat je een hotel wilt boeken, is het verstandig om rekening te houden met de voorzieningen die je nodig hebt om je verblijf in New York perfect te maken. New York heeft het echt allemaal. Misschien wil je een aangrenzende kamer, een vijf-sterren restaurant, pendeldienst naar de luchthaven, een persoonlijke butler, bad of een ontbijtservice? Maak maar een korte lijst met de voorzieningen die echt moeten en ga dan op onderzoek uit naar hotels die voldoen aan deze behoeften. Dat maakt het zoeken naar hotels een stuk gemakkelijker.

Goede buurten en minder goede buurten in New York

Er bestaan in New York een aantal goede buurten. Midtown of Uptown Manhattan zijn daar goede voorbeelden van. Hier zijn een groot aantal hotels te vinden, die vaak voor redelijke prijzen, te vinden zijn. Als je een hotel boekt, verblijf je op een prettig manier in New York en zal er weinig tot problemen leiden. Een wat hogere prijs per nacht is het veel mensen dan ook zeker waard in deze buurten.

Er bestaan echter ook minder goede buurten in New York. Hierbij kun je denken aan Harlem en Queens. Dit zijn mindere buurten omdat daar sprake is van criminaliteit. Als toerist zal je daar niet zoveel last van hebben, maar het voelt een stuk minder veilig als je weet dat jouw hotel in een mindere buurt ligt.

Duurste plek in New York.

Over het algemeen zijn hotels in het populaire Theater District iets duurder dan een lokaal hotel zoals het John’s Notell Motel in een ander deel van de Verenigde Staten. Bedenk echter wel dat als je een kamer boekt in een Sheraton, Marriott of Hilton hotel in het centrum van Manhattan, je wel zit op loopafstand van het beste live entertainment ter wereld (Broadway), de beste winkelstraat van het land (5th Avenue), het beroemdste park in de wereld (Central Park), de meest beroemde wolkenkrabber in de wereld (Empire State Building), het grootste warenhuis van de wereld (Macy’s) en de 24-uurs neon glamour van Times Square. Daar betaal je dan ook voor.

Gebieden met Budgethotels

Times Square, Central Park, Carnegie Hall, het Lincoln Center en Broadway zijn allemaal omringd door budget hotels.

Hotel boeken

Er zijn heel veel sites waar je hotels met elkaar kunt vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan booking.com en expedia.nl. Je kunt dan precies zien welke faciliteiten een hotel heeft en misschien nog belangrijker: hoe andere mensen het hebben ervaren. Het boeken van een hotel kan ook heel goed via zo’n website, maar je kunt dit natuurlijk ook op de site zelf doen. Vooraf boeken is in New York wel aan te raden. Er komen veel toeristen naar de stad en de kans dat het hotel van jouw keuze al volgeboekt is, is dus zeker aanwezig.

Boek vandaag nog een leuk hotel
De leukste steden voor je volgende Stedentrip