LEUKHOTEL.NL

DE LIBRIJE – BESTE VAN T BESTE

HET BESTE RESTAURANT VAN NEDERLAND LIGT IN ZWOLLE, EN JE KUNT ER NOG BLIJVEN SLAPEN OOK. DAT KOST WAT, MAAR DAN HEB JE OOK WAT. LIBRIJE’S HOTEL LIGT OP DE SPREEKWOORDELIJKE STEENWORP VAN RESTAURANT DE LIBRIJE. JONNIE EN THÉRÈSE BOER HEBBEN SINDS ZE HET IN 1992 OVERNAMEN, BEPAALD NIET STILGEZETEN.

Drie Michelinsterren kwamen er, een Librijewinkel, de twee extra restaurants Librije’s Zusje en Koperen Kees en dus ook hotelkamers. De oude vrouwengevangenis werd omgebouwd tot luxeparadijs. Het voelt zinloos om naar Zwolle te gaan en alleen een kamer te boeken in het hotel, kies dus vooral voor een uitgebreid arrangement bij De Librije zelf. Inclusief achtgangendiner en taxi heen en terug naar het mooie bed… als je iets doet, moet je het goed doen. Voor wie een standaardkamer nog niet mooi genoeg is: er zijn ook suites én er is zelfs een enorme suite met drie vertrekken. Ontbijten kan ’s morgens in Librije’s Zusje, er zijn vier varianten: een boerenontbijt, een light ontbijt, een zakelijk ontbijt en ja er is ook een à la carte-ontbijt.

19 kamers, prijs vanaf € 295, ontbijt € 35 p.p.

4 KEER ETEN BIJ EN VAN JONNIE & THERESE

• Restaurant De Librije behoeft geen uitleg meer: drie sterren van Michelin, hij de bekendste kok van Nederland, zij de bekendste gastvrouw en sommelier. Reserveren voor diners op weekdagen moet al maanden van tevoren, als je in het weekend wilt komen eten moet je echt op langer rekenen. Lunchen daarentegen is gek genoeg minder populair maar net zo leuk. Denk nooit dat het onmogelijk is op korte termijn te eten, afzeggingen zijn er altijd. De menukaart is online in te zien.
www.librije.com
• Librije’s Zusje is gevestigd in hetzelfde pand als het hotel. Met dezelfde fi losofi e als in het ‘grote’ restaurant wordt er gekookt. Elke avond is er keus uit vier verschillende menu’s. Er wordt ook een
lunchmenu geserveerd, bij mooi weer in de tuin. En het is het adres waar ’s morgens ontbeten kan worden – ook het ontbijt is inmiddels befaamd.
www.librijeszusje.nl
• Club en reastaurant Koperen Kees vind je in Theater De Spiegel in Zwolle. Hier eet je een snel menu voor de voorstelling. In het gebouw zit ook Food on Tour, het cateringbedrijf van de Librije.
www.koperenkees.com
• En tot slot: Librije’s winkel. Voor potjes lekkers, flesjes wijn die Kus van Thérèse heten (van Nederlandse bodem), cadeautjes voor vrienden die van lekker eten houden. Ook online te bestellen.
www.librijewinkel.nl

Geen Beoordeling

Lees beoordelingen van Booking.com
De leukste steden voor je volgende Stedentrip