Burj Al Arab

Geopend in 1999, is de Burj Al Arab in Dubai 321 meter hoog en het meest luxueuze hotel ter wereld. Het hotel heeft zeven sterren en is gebouwd op een kunstmatige eiland. Het hotel heeft het uiterlijk van een gehesen zeil van een Arabisch zeilschip en ligt op 5 minuten lopen van het Wild Wadi Park en op 15 minuten lopen van Souk Madinat.

De kamers

Achter de opvallende lobby, die is bekleed met rode, blauwe en groene kleuren en geaccentueerd met pilaren gedrapeerd in bladgoud en de opvallende fontein, liggen 202 suites met meer toeters en bellen dan een kerst kalkoen. Allen hebben een prachtig uitzicht over de Arabische Golf. De kleinste suite is 169 m2 en de grootste beslaat 780 m2. Alle kamers zijn voorzien van de meest luxe voorzieningen. Enkelen hiervan zijn; airconditioning, priv├ęs spabaden en een computer, luxe, comfortabele kingsize- of twinbedden met lakens van Egyptisch katoen, donzen dekbedden en luxe beddengoed.

Overige faciliteiten.

Dit luxe hotel beschikt over de beste service ter wereld. Op elke verdieping zit een eigen receptie en een brigade van hoog opgeleide butlers die een ultieme persoonlijke service bieden aan de gasten. Het is voor gasten mogelijk om een Rolls Royce te huren met chauffeur of een personal shopping assistent. Verder beschikt het hotel over een volledig uitgeruste spa, een eigen strand en tien restaurants en lounges/ bars. Deze restaurants en bars hebben allen een eigen unieke sfeer en inrichting en serveren allen verschillende gerechten en dranken. Zo heeft het Al Mahara een groot zeewater aquarium.

Het is heerlijk relaxen in de volledig uitgeruste spa van dit hotel of in een van de 2 zwembaden. Ook kun je aan je conditie werken in de ruime en frisse fitnesszaal die uitgerust is met de nieuwste apparatuur en waar je kunt trainen met een personal trainer.

Voor zakelijke reizigers is dit hotel ook de perfecte accommodatie. Het beschikt over conferentiezalen, een balzaal en professionele audiovisuele apparatuur.