new york hotels

Leuk Hotel New York

BEKIJK DE TOP LIJST

New York! The hoofdstad van de wereld, zoals de inwoners van New York zelf zeggen. Zou er een hoofdstad van de wereld aangewezen moeten worden, dan zou volgens ons New York een goede kandidaat zijn! New York is de laatste decennia steeds meer een stad geworden waar je ook even een weekend naartoe kan gaan. Een stedentrip naar New York met minimaal 3 nachten in een leuk hotel is toch de moeite van de vliegreis waard. Bijna nergens ter wereld is er een stad die zo’n grote hoteldichtheid heeft als New York. Juist door dat grote aanbod van hotels zie je door de bomen het bos niet meer. Er is simpelweg zoveel keuze dat een leuk hotel in New York zoeken een hele opgave is. Daarom hebben we een top 10 gemaakt van leuke hotels in New York. Dat scheelt een hoop zoekwerk.

Hotel in Manhattan

Als men spreekt over New York dan bedoelt men vaak Manhattan. Maar New York is veel groter dan Manhattan. New York heeft meerdere wijken die iets minder populair zijn, zoals Queens en Brooklyn. Brooklyn wordt overigens de laatste jaren steeds populairder. Maar verreweg de meest populaire wijk is Manhattan. Zo populair dat meer dan 90% in Manhattan verblijft, en dat is niet verwonderlijk. Manhattan bruist, leeft en “never sleeps”.

Manhattan heeft de leukste hotels van New York. De prijzen voor hotels in Manhattan zijn hoger dan hotels in andere delen van het grote New York. Vooral de nieuwe, moderne en hippe hotels in Manhattan kunnen prijzig zijn. Bij het samenstellen van de Leuk hotel New York top 10 hebben we ons voornamelijk beperkt tot de hotels in Manhattan. Onze geselecteerde leuke hotels in Manhattan vind je hiernaast of bekijk hier alle hotels in Manhattan.

Design Hotel New York

Nergens in de wereld zijn hotel designers zo tekeer gegaan als in New York. Juist omdat New York een moderne stad is, zijn er in New York heel veel design hotels te vinden. In het merendeel van de gevallen zijn de design hotels in New York van het moderne genre. Hoewel klassieke hotels ook het predicaat “design hotel” kunnen dragen, zijn de meeste design hotels in New York strak en modern. Men noemt dit ook wel “contemporary design”. En je raadt het al, de mooiste en beroemdste design hotels in New York staan in Manhattan. Klik hier voor een handige link naar alle design hotels van Manhattan.

Een hotel in New York kiezen?

New York is een van de plaatsen in de wereld die je minstens een keer moet bezoeken in je leven. New York City heeft elk type accommodatie wat je maar kunt voorstellen. Van budget hotels tot vijf-sterren resorts. Met zo veel hotels in New York, 5 verschillende stadsdelen, honderden wijken en prijzen die zijn onder te verdelen in goedkoop tot ultra-luxe, kan het kiezen waar te overnachten in New York City best een hele klus zijn. Maar, daar hopen we wat mee te helpen.

Welke voorzieningen heb je nodig?

Voordat je een hotel wilt boeken, is het verstandig om rekening te houden met de voorzieningen die je nodig hebt om je verblijf in New York perfect te maken. New York heeft het echt allemaal. Misschien wil je een aangrenzende kamer, een 5-sterren restaurant, pendeldienst naar de luchthaven, een persoonlijke butler, bad of een ontbijtservice? Maak maar een korte lijst met de voorzieningen die jij wenst te ontvangen en ga dan op onderzoek uit naar hotels die voldoen aan deze behoeften. Dat maakt het zoeken naar hotels een stuk gemakkelijker.

Goede buurten en minder goede buurten in New York

Er bestaan in New York een aantal goede buurten. Midtown of Uptown Manhattan zijn daar goede voorbeelden van. Hier zijn een groot aantal hotels te vinden die vaak voor redelijke prijzen te vinden zijn. Als je een hotel boekt, verblijf je op een prettig manier in New York. Veel mensen vinden het waard om in deze buurten een hogere prijs te betalen voor een veilig verblijf.

Er bestaan echter ook minder goede buurten in New York. Hierbij kun je denken aan Harlem en Queens. Dit zijn mindere buurten, omdat daar sprake is van criminaliteit. Als toerist zal je daar niet zoveel last van hebben, maar het voelt een stuk minder veilig als je weet dat jouw hotel in een minder veilige buurt ligt.

Duurste plek in New York

Over het algemeen zijn hotels in het populaire Theater District iets duurder dan een lokaal hotel, zoals het John’s Notell Motel in een ander deel van de Verenigde Staten. Bedenk echter wel dat als je een kamer boekt in een Sheraton, Marriott of Hilton hotel in het centrum van Manhattan, je wel zit op loopafstand van het beste live entertainment ter wereld (Broadway), de beste winkelstraat van het land (5th Avenue), het beroemdste park in de wereld (Central Park), de meest beroemde wolkenkrabber in de wereld (Empire State Building), het grootste warenhuis van de wereld (Macy’s) en de 24-uurs neon glamour van Times Square. Daar betaal je dan ook voor.

Gebieden met Budgethotels

Times Square, Central Park, Carnegie Hall, het Lincoln Center en Broadway zijn allemaal omringd door budget hotels.

Hotel boeken

Er zijn heel veel sites waar je hotels met elkaar kunt vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan booking.com en expedia.nl. Je kunt dan precies zien welke faciliteiten een hotel heeft en misschien nog belangrijker: hoe andere mensen het hebben ervaren. Het boeken van een hotel kan ook heel goed via zo’n website, maar je kunt dit natuurlijk ook op de site zelf doen. Vooraf boeken is in New York wel aan te raden. Er komen veel toeristen naar de stad en de kans dat het hotel van jouw keuze al volgeboekt is, is dus zeker aanwezig.

Hotel reviews in New York

Waldorf Astoria New York
The Mercer
Howard Johnson Soho
Hotel East Houston New York
Seton Hotel New York
Pod 39 Hotel
The Tuscany New York
Hotel Verite
Citizen M New York Times Square
Hudson Hotel New York