antwerpen

Leuk Hotel Antwerpen

BEKIJK DE TOP LIJST

Een écht leuk, design of luxe hotel in Antwerpen:

Het vinden van een hotel is vaak niet moeilijk, maar het vinden van dat ene leuke hotel wel. Dat is in Antwerpen natuurlijk niet anders. Sterker nog, Antwerpen heeft ook hele leuke kleine (en romantische) hotelletjes, die je juist niet zo gemakkelijk vindt. Wij hebben je alvast geholpen naar je zoektocht naar een leuk hotel in Antwerpen. Hieronder vind je de leukste hotels van Antwerpen. Leuk is natuurlijk subjectief, maar we zijn er van overtuigd dat u deze hotels ook leuk vindt! Ook belangrijk is in welk gedeelte van Antwerpen dat hotel is gelegen. Het maakt nogal uit of u vlakbij de Grote Markt een hotel heeft geboekt, of vlakbij de Ring Antwerpen. Daarom hebben we de beste hotel locaties in Antwerpen voor u uitgezocht.

Hotel Centrum Antwerpen

Antwerpen is wel een redelijke grote stad in vergelijking tot andere steden in België. Antwerpen is na Brussel de tweede stad van het land (gemeten naar inwoners). Antwerpen heeft 500.000 inwoners en is daarmee de helft van Amsterdam. Dit maakt de stad overzichtelijk en niet al te groot. Voor een stedentrip naar Antwerpen raden we je aan om een hotel te zoeken in het centrum van Antwerpen. Boek je een hotel in Antwerpen, dan zit je op steenworp afstand van de hotspots, de leuke restaurants, winkels en ander vertier. De belangrijkste plekken in het centrum zijn de Grote Markt en de Groenplaats.

Hotel bij Groenplaats Antwerpen

De Groenplaats is een van de meest bekende pleinen van Antwerpen. Op het plein worden vaak evenementen georganiseerd; het is met recht een hotspot in Antwerpen. Iedereen kent het plein. Voor veel bewoners van Antwerpen is de Groenplaats een ontmoetingsplek. En ook voor toeristen is de Groenplaats een bekende locatie. Rondom het plein zijn talloze leuke restaurantjes en cafes gesitueerd. De Groenplaats is net ver gelegen van de beroemde winkelstraat De Meir. Als je een hotel vlakbij de Groenplaats boekt, dat zit je middenin het centrum van Antwerpen en is bijna alles op loopafstand. Kijk bij de omschrijvingen van de hotels of ze dichtbij de Groenplaats gelegen zijn. De Groenplaats is geen zoekcriterium waarop je hotels kan zoeken, maar gebruik deze handige link hierboven voor alle hotels in het centrum van Antwerpen.

Hotel bij Grote Markt in Antwerpen

Net als de Groenplaats is de Grote Markt een zeer bekende plek in Antwerpen. De Grote Markt is eigenlijk het centrum van het centrum. Het prachtige plein wordt omringd door de zogeheten beroemde Gildehuizen. Ook zeer bekend is de prachtige Brabofontijn. Vanuit de historie was de Grote Markt al het centrale gedeelte van Antwerpen, wat deels blijkt ook de ligging van het prachtige stadshuis (gebouwd in de tweede helft van de 16e eeuw). Het handigste is om een hotel te vinden bij de Grote Markt om te zoeken op hotels in het centrum. Gebruik daarvoor de handige link op deze pagina (zie hierboven). Leukhotel.nl heeft een handige top 10 gemaakt van de leukste hotels in Antwerpen. Veel hotels zijn op loopafstand van de Grote Markt gelegen. Kijk daarom naar onze Antwerpen hotel top 10.

Design Hotel in Antwerpen

Veel bezoekers vroegen ons wat nu de beste design hotels zijn in Antwerpen. Het mooie is dat de stad er verschillend aantal kent. De toplijst hiernaast staat er goed vol mee! Een aanrader uit de lijst is Hotel O Kathedral waarbij elke kamer (en bijna elke muur) uniek is vormgegeven. Daarnaast bevind dit hotel zich in een prachtig statig pand en is de ligging goed. Dit is dus zeker een van de beste design hotels in Antwerpen centrum.

Hotel in zuid Antwerpen

Wil je niet in het centrum van Antwerpen overnachten, dan is de wijk Zuid een begrijpelijk alternatief. De Antwerpenaren zelf willen steeds vaker dolgraag in de wijk Zuid wonen. De wijk Zuid is de laatste jaren steeds meer in trek door het levendige en bruisende karakter. De wijk Zuid is superhip en heeft dan ook –meer dan andere wijken- in Antwerpen meer een artistiek en kunstzinnig karakter. ’t Zuid (zoals de Belgen de wijk noemen) ligt meer richting de Schelde en is ook bekend om de diverse musea. Het merendeel van de musea is gelegen in ’t Zuid. Als je een hotel boekt in ’t Zuid, zit je middenin hip Antwerpen, en alsnog ben je binnen een korte trip op de Grote Markt (met bijvoorbeeld taxi of openbaar vervoer).

Hotel reviews in Antwerpen

Leopold Hotel Antwerpen
De witte Lelie Antwerpen
B&B Atelier 20
Aplace Antwerpen
Hotel Julien
Hotel Matelote Antwerpen
Hotel O Kathedral Antwerpen
Hotel Le Tissu
Bed and breakfast Rosier 10
B&B Suites @ Feek