Leuk Hotel Maastricht

BEKIJK DE TOP LIJST

De Maas verdeelt de stad in een westelijk en een oostelijk deel. De meeste hotels zijn gelegen ten oosten en ten westen van de Maas, in de omgeving van het historische centrum, de ‘Binnenstad’, en de wijk “Jekerwartier” ten zuiden van de campus.

Om het u wat makkelijker te maken hebben wij al een lijstje met leuke hotels in Maastricht gemaakt. Hierdoor kunt u gemakkelijk uw persoonlijke hotel vinden in Maastricht. Boek een leuk hotel Maastricht van uw keuze en ga genieten van een heerlijk verblijf. Hier aan de rechterkant van de pagina’s vind u de top 10 leukste hotels in Maastricht.

Maastricht heeft veel verschillende hotels in verschillende categorieën. Zo vindt u zeer moderne en stijlvolle hotels in het centrum van de stad. Maar, ook kunt u een kamer in een hotel in de buurt van het treinstation of het congres- en beurscentrum boeken. Om de beste optie voor uw portemonnee te vinden, kunt u eenvoudig hotel prijzen voor Maastricht vergelijken.

Heerlijk eten en drinken

Maastricht is ook een waar paradijs voor Bourgondische genieters. De stad heeft een heleboel leuke restaurantjes waar vaak maaltijden met Franse en Nederlandse invloeden zijn terug te vinden op de kaart. Maar, ook  lekkernijen uit Maastricht en omgeving zijn verkrijgbaar. Wat te denken van een stukje heerlijke Limburgse Vlaai bijvoorbeeld?

Maastricht een uitstekende bestemming om te bezoeken. Zodra je de stad binnen komt, geeft dit al een heel speciaal vakantiegevoel. En overnachten is ook geen probleem. Blijf slapen in een van de vele schitterende en sfeervolle hotels die Maastricht rijk is

Maastricht – een Bourgondische stad vol cultuur

De stad Maastricht is een van de oudste steden van Nederland en is de hoofdstad van de provincie Limburg. Hier wonen op een oppervlakte van ongeveer 60 km² ongeveer 122.500 inwoners. Een stedentrip of korte vakantie naar Maastricht, biedt u als bezoeker indrukwekkende monumenten die u meenemen naar de Romeinse tijd. Deze stad is een echt juweeltje en zeker een bezoek waard.

Maastricht werd 2500 jaar geleden opgericht, waardoor het tot één van de drie oudste steden van Nederland behoort. Deze stad aan de Maas is nog grotendeels omgeven door historische stadsmuren. In het historische centrum van Maastricht kunt u echt gaan shoppen, want er zijn tal van mogelijkheden om te winkelen. De winkelstraten in het centrum van Maastricht worden gekenmerkt door kleine boetieks en leuke winkelketens. Daarbij zijn de winkelstraten ook nog eens autovrij, waardoor het winkelen alleen nog maar plezieriger is.

Echt indrukwekkend is de oude Sint- Servaas brug over de Maas, die aan beide kanten een langgerekte boulevard heeft om te wandelen en te fietsen. Een geweldig uitzicht over de stad heeft u in het natuurreservaat Sint-Pietersberg met dezelfde naam Fort Sint Pieter. En bij een bezoek aan Maastricht, mag een bezoek aan de ondergrondse kalksteengroeven en grotten natuurlijk niet ontbreken. Maar, de echte parel van Maastricht is het pittoreske Vrijthof, waar u een koud biertje of een heerlijke Limburgse specialiteiten een van de vele bars kunt nuttigen. Het plein wordt omlijst door historisch belangrijke gebouwen zoals de Sint Servaas basiliek, gebouwd boven het graf van St. Servatius en gedocumenteerd als de oudste kerk van Nederland.