brussel leuk hotel

Leuk Hotel Brussel

BEKIJK DE TOP LIJST

Brussel is een leuke bestemming voor een heerlijk weekendje weg. Er is van alles te zien en te bezoeken. In Brussel hoef je je niet te vervelen, het is een echte wereldstad en ook nog eens snel bereikbaar vanuit Nederland.

Na een lange dag winkelen of het verkennen van de lokale cultuur, is het fijn om te kunnen ontspannen op een rustige plek waar je je weer kunt opladen voor het bezoeken van de andere bezienswaardigheden. In Brussel, de Europese hoofdstad, vindt je een grote verscheidenheid aan accommodaties, allemaal met een uitstekende reputatie en vanuit de meeste hotels in Brussel zijn de bezienswaardigheden en attracties prima te bereiken. We vertellen je graag verder hoe je een leuk hotel Brussel het beste vind, maar bekijk natuurlijk als eerste de de top 10 aan de rechterkant van deze pagina!

Welk hotel?

Brussel heeft honderden hotels om uit te kiezen, van oud naar modern, van eenvoudig naar luxe en van groot naar klein. Het kiezen van een goed hotel in Brussel kan echter best lastig zijn. Er zijn vele hotels en welke is nou goed?

Zaken hotels een stuk goedkoper in het weekend

Omdat Brussel de hoofdstad is van België en van de Europese Unie, heeft Brussel veel vier- en vijfsterren hotels die liggen in de Europese wijk. Deze hotels zijn vooral gericht zijn op zakenmensen. Omdat deze mensen vooral door de week een hotel boeken, is de bezettingsgraad in het weekend van deze hotels, veel lager en daar kun jij als toerist zeker je voordeel mee halen. Soms betaal je in deze hotels voor een kamer dan net zoveel als een middenklasse hotelkamer. Deze hotels kun je dus zeker meenemen in je overweging.

Hotel in het toeristische centrum

Vanwege de grote vraag, is het overnachten dichtbij het centrum van de stad niet super goedkoop. Dus als de kosten een probleem zijn, kijk dan naar een hotel buiten het centrum en ga reizen met tram en bus. Heb je een grote beurs dan zijn er veel leuke hotels te vinden in het centrum.

Apart hotels en budget hotels

Naast de traditionele hotels, zijn er in Brussel ook vele ‘apart-hotels’ te vinden. Deze zijn vaak goed gelegen, hebben goed ingerichte appartementen. Daarnaast is het Brusselse aanbod aan kwaliteitsvolle, budgetvriendelijke hotels ook bijzonder groot. Een aantal budget hotels zijn te vinden in de buitenwijken.

Luxe Hotels

Luxe hotels zijn erg populair in Brussel. Er zijn de afgelopen twee jaar ook nog eens prachtige nieuwe, luxe hotels bijgekomen zoals het Radisson SAS (149 kamers), het Be Manos (55 kamers) en Dominicaanse Brussel (150 kamers). De meeste luxe hotels in Brussel zijn van een 5-sterren kwaliteit met vaak een sierlijk of designinterieur. Het Be Manos is bijvoorbeeld voorzien van moderne ontwerpen en meubels die in het oog springen en eens wat anders zijn dan je gebruikelijke hotel ervaringen.

Brussels Airport Hotels

Er is een brede selectie aan goede luchthaven hotels in de buurt van de luchthaven van Zaventem (Brussel Nationaal). Kwaliteit en diensten variëren op basis van prijsklasse. Sommige hotels hebben gratis pendelbussen naar de luchthaven of de stad op vaste tijden van de dag, dat is een leuk extraatje.
Het dichtstbijzijnde hotel bij de luchthaven van de Brussel-terminal, is het Sheraton. Dit hotel beschikt over alle voorzieningen die nodig zijn voor een comfortabel verblijf op slechts een paar minuten lopen van de luchthaven. Er zijn 294 kamers.

Genoeg keuze aan hotels dus. Met een beetje speurwerk heb je een heerlijk hotel in de stad van Manneken Pis en het Atomium!

Hotel reviews in Brussel

9Hotel Central
Renaissance Brussels Hotel
The Dominican
Hotel Le Berger
Vintage Hotel
MEININGER Hotel Brussels City Center
B&B Villa Léopoldine Brussels Guesthouse
Zoom Hotel
Hotel Sandton Pillows Brussels Centre
Rocco Forte Hotel Amigo