hotels praag1

Leuk hotel Praag

BEKIJK DE TOP LIJST

De Boheemse stad Praag, met haar skyline van gotische torens en smalle straatjes, is perfect voor een fascinerende ervaring. Praag biedt vele culturele hotspots, waaronder het huis van Kafka en het Museum van Mozart.

Om Praag goed te verkennen heb je minimaal een paar dagen nodig. Niet vanwege de omvang van de stad, maar vooral vanwege de vele bezienswaardigheden. De combinatie van een prachtige historische binnenstad, een vracht aan bezienswaardigheden, maken van Praag een geliefde vakantiebestemming.

Welk hotel kiezen in Praag?

Praag kent een grote variatie aan verschillende accommodaties. Daarom heeft deze pagina, Leuk Hotel Praag, een duidelijke top-10 hotelovernachtingen gecreëerd. Van kleine, romantische hotels in historische herenhuizen tot hotelketens, zoals het Ibis, Hilton en Crown Plaza. De hotels variëren van twee sterren tot vijf sterren. Er is een duidelijk verschil in de prijzen die gehanteerd worden tijdens het hoogseizoen (april tot en met oktober) en de winterprijzen. Dus het is raadzaam hier rekening mee te houden.

Net als bij alle andere stedentrips is het belangrijk om van te voren eerst te bepalen wat je wilt gaan doen in Praag en welke faciliteiten er zeker in je hotel aanwezig moeten zijn. Als je dit weet wordt het een stuk gemakkelijker om een hotel te vinden dat bij jouw wensen, budget en te bezoeken bezienswaardigheden past.

In welke wijk wil je een hotel boeken?

De meest gewilde buurten om te verblijven in Praag zijn;
Praag kent veel wijken. Elke wijk heeft haar unieke sfeer. In elke wijk zijn accommodaties te vinden.

  • De Oude Stad (Stare Mesto); Als je hotel hier ligt, zit je midden in het centrum. Je kunt alle bezienswaardigheden te voet bezoeken. De hotels zijn veelal gehuisvest in oude historische gebouwen. Hier zijn budget hotels en duurdere hotels te vinden. Een aanrader is het Ibis Praha Old Town.
  • Het kleine kwartier(Malá Strana);Als je hier overnacht, zit je in het midden van alle bezienswaardigheden. De Karelsbrug bevindt zich in de buurt en deze wijk kent veel betaalbare clubs en restaurants. De hotels bevinden zich vaak in pittoreske historische gebouwen en zijn over het algemeen vrij duur. Het hotel Charles Bridge Residence is hierbij echter een uitzondering. Dit is namelijk het beste budgethotel van Praag. Het hotel ligt in deze historische wijk.
  • Het Kasteel Area (Hradcany);Als je dit kasteel wilt bezoeken, kan het een goede plek zijn om een hotel in deze buurt te zoeken. Het is er rustig en heeft een beperkte selectie aan restaurants en bars. Echter, de prijzen voor een hotelkamer zijn hier wel aan de hoge kant omdat het alleen maar luxe residenties of suite hotels kent. Een hotel dat nog redelijke prijzen kent is ;hotel Jelení dvur.
  • De Nieuwe Stad (Nové M?sto);Dit is een centraal gelegen buurt. Er zijn goede verbindingen met het openbaar vervoer en er is een groot aanbod aan restaurants, nachtclubs en bars. Hier zijn de prijzen voor een hotelkamer vaak iets goedkoper. Wel kan het hier wat drukker en onrustiger zijn omdat je midden in het uitgaansleven zit.
  • Smíchov en Vinohrady;Dit zijn buurten buiten het centrum en daarom zijn hier meer budget hotels te vinden. Deze buurten zijn gemakkelijk bereikbaar met het zeer efficiënte metro en tram systeem. Het is absoluut een aanrader voor mensen met een beperkt budget.

Hotel reviews in Praag

Boat Hotel Matylda
The Emblem Hotel
Mooo
The Art House
Hotel UNIC Prague
4 Arts Suites
MOODs boutique hotel
Design Metropol Hotel Prague
U Pava Praag
Motel One Prague