kopenhagen hotels

Leuk hotel Kopenhagen

BEKIJK DE TOP LIJST

De hoofdstad van ‘s werelds oudste koninkrijk is uitgegroeid tot een aantrekkelijke stad met een avant-gardistisch design, prachtige kunst en architectuur, evenals nieuwe restaurants.  De Denen hebben de reputatie dat het vriendelijke, tolerante en naar verluidt de gelukkigste mensen op aarde zijn. Dit maakt Kopenhagen een geweldige keuze is voor een hippe, relaxte citytrip. Maar, waar kun je overnachten in Kopenhagen? Wat is een goed hotel?

Waar verblijven?

Cruciaal voor je keuze in welk hotel je wilt gaan verblijven is waar je dit hotel wilt zoeken. Hiervoor is het belangrijk dat je weet waar en in welk deel van Kopenhagen je hotels kunt vinden. Je kunt hierbij kiezen uit de volgende buurten;

Tivoli

Dit gebied ligt Ingeklemd tussen het stadscentrum en Vesterbro. Het gebied rond de Tivoli-tuinen is het meest toeristische gedeelte van de stad. Als je hier een hotel vindt dan zit je midden in het centrum van alles, met directe toegang tot het lommerrijke Tivoli en naast de deur van het centraal station. Enkele namen van hotels die je hier kunt vinden zijn; Copenhagen Plaza, Radisson Blu Royal Hotel, The Square, Hotel Astoria.

Amalienborg en Nyhavn

Ten noord- oosten van het centrum liggen ligt de buurt rondom het Amalienborg Palace; het huis van de Deense koninklijke familie sinds 1794. Net ten zuiden ligt de wijk Nyhavn, waar je een reeks van pastelkleurige cafés, restaurants en bars kunt vinden aan de oevers van de grachten van de stad. De waterwegen zijn een cruciaal onderdeel van het landschap van Kopenhagen en Hans Christian Andersen woonde hier gedurende verschillende periodes van zijn leven. Enkele namen van hotels die je hier kunt vinden zijn; Scandic Palace Hotel, First Hotel Kong Frederik, Villa Armonia Guest Rooms.

Centrum van de stad

Het centrum van de stad, of Indre By, is het bruisende hart van Kopenhagen. Dit is een middeleeuwse doolhof van gezellige straatjes en sfeervolle pleintjes. Strøget is een van ‘s werelds langste verkeersvrije straten, vol kleding- en huishoudelijke artikelen winkels, cafés en bars met terras van het Rådhuspladsen in het westen tot Kongens Nytorv in het oosten. Enkele namen van hotels die je hier kunt vinden zijn; First Hotel Twentyseven, Copenhagen Island Hotel, Imperial Hotel, Best Western Mercur Hotel.

Vesterbro

Direct ten westen van het centraal station, is de wijk Vesterbro. In dit gebied zijn de meeste hotels van Kopenhagen gevestigd en het is tevens de beste buurt van de stad voor de levendige pubs, clubs en luxe, chique lounges. Enkele namen van hotels die je hier kunt vinden zijn; DGI-byens Hotel, Hotel du Nord, Copenhagen Star Hotel, Hotel Tiffany.

Christianshavn

Als je niet zeker weet waar je wilt te overnachten in Kopenhagen, dan is een uitnodigend alternatief i Christianshavn, net buiten het centrum en het oosten over de wateren van Inderhavnen. Deze wijk is vaak bekend als ‘Little Amsterdam’ vanwege de geplaveide straatjes, leuke grachten en waar je veel pakhuizen en de bekende kleurrijke huizen. Enkele namen van hotels die je hier kunt vinden zijn; Arctic Janus Botel, Hotel Maritime.

In al deze wijken zijn genoeg hotels te vinden. Beslis vooraf in welke wijk je wilt verblijven en ga naar grote boeking sites zoals Booking.com en Expedia.nl. en ga opzoek naar een hotel naar jouw wensen en budget. Wij hopen dat Leuk Hotel Kopenhagen jouw zoektocht naar een perfecte overnachting heeft verkort en dat je binnenkort heerlijk kan genieten in deze prachtige stad!

Hotel reviews in Kopenhagen

Hotel SP34
Copenhagen Admiral Hotel
AC Hotel Bella Sky Copenhagen
Copenhagen Houseboat
Nimb Hotel
Generator Copenhagen
Sankt Peders Stræde 27B
Andersen Boutique Hotel
Kokkedal Castle Copenhagen
Carlton Guldsmeden