rome panorama

Leuk Hotel Rome

BEKIJK DE TOP LIJST

Om te overnachten in Rome, kun je kiezen uit wel honderden verschillende accommodaties. Echter, omdat Rome een toeristische topbestemming is, is het niet altijd even gemakkelijk om geschikt hotel in Rome te vinden. Ook zijn veel hotels behoorlijk prijzig. In welk hotel je wilt overnachten, is afhankelijk van je individuele wensen en budget. Bekijk daarom de top hotels van Leuk Hotel Rome en gegarandeerd dat jij jouw gewenste hotelovernachting in deze prachtige stad vindt!

Soorten hotels in Rome

In Rome kun je kiezen voor gebruikelijke hotelketens, zoals; Best Western, Holiday inn, Hilton en Marriott, maar ook bestaan er charmehotelletjes of kleine familiehotels. Deze laatste noemen ze in Rome ‘pensioni’.

Wijk met de meeste hotels

De wijk waar de meeste hotels te vinden zijn, is rond het station Termini, net ten zuiden van het oude centrum van de stad. Dit is niet meteen de mooiste buurt van de Rome te noemen, maar wel diegene met veel en ook de wat goedkopere hotels.

Station Termini is het belangrijkste verkeersknooppunt in het centrum van Rome. De twee metrolijnen kruisen hier en het belangrijkste centrale busstation ligt aan de voorkant van het eindpunt. Termini is ook het eindpunt van de meeste lange afstand treinen uit Rome op het Italiaanse spoorwegnet.
Kortom, station Termini zal waarschijnlijk je poort naar Rome zijn. In termen van logistiek, het gemak van het bezoeken van de belangrijkste bezienswaardigheden (zoals het Colosseum, de Spaanse Trappen en de Trevi fonteinen) en de transfers van Rome naar de luchthavens, cruise havens en intercitytreinen, is Termini eigenlijk de beste hotel wijk om te overnachten.

Hotels in de buurt van de grote bezienswaardigheden

Heb je toch liever een hotel in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden, dan kun je kiezen voor een hotel in de buurt rond het Piazza Navona en het Piazza del Popolo. Is het Vaticaan echter je hoofddoel om te bezoeken, dan kun je een hotel zoeken in de wijk Prati. Hier vind je hotels in allerlei prijsklassen. Vooral kun je hier goed terecht in kleine hotels die worden gerund door families.

Ook kan het zijn dat je wilt verblijven in het oude centrum van de stad zelf. Dit gebied is door de vele smalle straatjes en oude gebouwen een prachtige plek om te overnachten, vooral rond de Trevi Fontein / Spaanse Trappen. Maar ook gezien vanuit een historisch perspectief, is dit een interessante plek om een hotel te zoeken. Het is tevens een zeer populair winkelgebied en er zijn heerlijke restaurants te vinden. Er zijn hier hotels te vinden met vele faciliteiten, maar ook kleine hotels met een bijzonder ‘karakter’

Dure hotels

Wil je een exclusief verblijf boeken dan is het meest exclusieve gebied om te verblijven, rond Villa Borghese en de Via Veneto net ten oosten van het oude centrum. Veel van de trofee hotels in Rome bevinden zich aan het begin van de Via Veneto, grenzend aan Villa Borghese, het equivalent in Rome van Hyde Park in Londen en Central Park in New York.
In dit gebied liggen vele elegante villa’s en bevindt zich de toprestaurants en winkels. Als geld geen rol speelt, of je wilt je bezoek aan Rome echt speciaal maken, dan is dit een goede plek om te kijken naar een hotel. Enkele namen zijn; Marriott Grand Hotel Flora – 5 sterren, Hotel Majestic Roma – 5 sterren, Sofitel Rome Villa Borghese- 5 sterren.

Hotel reviews in Rome

Piazza Del Gesu’ Luxury Suites
Lh Royal Suites
Torre Argentina Relais – Residenze di Charme
The Inn At The Roman Forum
EcoHotel
Hotel Colors
Jazz Style
iRooms Forum & Colosseum
Navona Colors Hotel
Rome Times Hotel